Artikelen schrijven voor professionals : een stapsgewijze aanpak. - Draijer, Marc, ....- (Soest : Nelissen, 2008)
'Hoe schrijf ik een goed artikel voor een vakblad?' U wilt als professional graag over uw vak publiceren, maar merkt dat het schrijven van een artikel nog een hele opgave is. De auteur reikt u een werkmethode aan om op een efficiënte manier tot een goed opgebouwd en aantrekkelijk leesbaar artikel voor een vakblad te komen. Het boek is bedoeld voor iedereen die beroepshalve een artikel wil publiceren maar daar geen speciale scholing voor heeft gehad.
Inhoudsopgave : 1 Op weg naar een goed artikel Motieven voor een artikel Kenmerken van een aantrekkelijk artikel Definitie van een goed artikel Efficiënte werkwijze voor een effectieve tekst Reacties van redacties 2 Een solide opzet Maak duidelijk waarover u wilt schrijven Beschrijf de kenmerken van uw doelgroep Bepaal wat u bij de doelgroep wilt bereiken Stel uw hoofdvraag vast Maak afspraken over uw artikel 3 Van opzet naar outline Orde in vier stappen Bepaal uw voorkeursmethode Werkwijze Mindmapping Werkwijze vraag & antwoordmethode Werkwijze Piramide Principe Vraag feedback op uw opzet 4 De eerste versie Zet de situatie naar uw hand en schrijf 5 Journalistiek schrijven Van rapportstijl naar artikelstijl Journalistiek schrijven in zeven lessen 6 Verleiden en vasthouden Titels en tussenkoppen: de aandachttrekkers Intro en lead: de 'apetizers' Slot: het aandenken 7 Herschrijven en herstellen Maak overzichtelijke alinea's Zorg voor duidelijke verbanden Herstel zinsontsporingen Weeg uw woorden Houd uw argumentatie zuiver Herstel woordongelykjes Vraag collega om commentaar Verstuur uw artikel
Keywords: Creatief schrijven