De peuterklas van a tot z. - Coghe, Christa, ....- (Mechelen : Plantyn, 2010)
De peuterklas van a tot z: leidraad die alle aspecten van de peuterklaswereld behandelt degelijke achtergrondkennis vanuit de praktijk duidelijk omschreven en concrete aanpak boordevol praktische tips Een peuterklas vraagt een andere aanpak dan een eerste of tweede kleuterklas, op diverse vlakken. Hoe ga je om met het onthaal? Welke afspraken kan je peuters bijbrengen? Welke materialen bied je aan en welke juist niet? 'De peuterklas van A tot Z' belicht alle facetten van het reilen en zeilen in een peuterklas. Gaande van het eerste oudercontact, de open klas-dag, de dagindeling... Peuters willen exploreren en materialen leren kennen. Welke hoeken bied je dan aan? Maar ook: hoe maak je duidelijk of ze erin mogen spelen en met hoeveel? Talloze tips uit de praktijk gidsen je door de peuterklas. 'De peuterklas van A tot Z' is een zeer handig en werkbaar praktijkboek met de nodige extra materialen. Een must voor elke kleuterschool!
Inhoud: bundel en kopieerbladen in map, cd-rom met doelen en observatielijsten.
Keywords: Peuterklassen