Handicap : vormingsmap. (Brugge : Provinciebestuur West-Vlaanderen, 2009)
In de map bundelden vier jeugdwerkorganisaties hun vormingsaanbod omtrent het werken met kinderen en jongeren met een handicap in het jeugdwerk. De map kan een handig instrument zijn om in kadervorming of begeleidingsbijeenkomsten het thema aan bod te laten komen. Iedereen met het hart op de juiste plaats en een aantal 'kapstokken' in het achterhoofd kan een goede animator zijn voor kinderen met een handicap. Heel wat organisaties die kadervorming in het jeugdwerk organiseren willen dit thema integreren in hun cursussen, maar weten niet goed hoe. Daar wil de Handicap Vormingsmap verandering in brengen. Ze bevat heel wat speelse en ervaringsgerichte werkvormen om met dit thema aan de slag te gaan op een animatorcursus in het jeugdwerk. De map richt zich dus in eerste instantie naar de instructoren die animator- en hoofdanimatorcursussen in het jeugdwerk begeleiden.
Deze map is een publicatie van de 5 provinciale jeugddiensten.
Keywords: Gehandicapte kinderen -- Jeugdwerk; Jeugdwerk -- Methodiek