Op onderzoek met Fred : wetenschap en techniek bij kleuters : handleiding. - Lück, Gisela, ....-; Neyens, Irina, ....-; Peersmans, Harry, ....-; Van de Leur, Tina, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2008)
Op onderzoek met Fred nodigt je uit om met jonge kinderen fenomenen uit de niet-levende natuur te behandelen. Met deze map maken kinderen al op erg jonge leeftijd kennis met de boeiende wereld van de fysica en de chemie. Los van elke druk van theoretische achtergronden wordt de honger naar experimenteren en naar de verwerving van inzicht in wetenschappelijke verbanden gewekt. De map bevat een handleiding, een basisverhaal en 16 impuls- en onderzoekskaarten. In de handleiding vind je naast informatie over experimenteren met kleuters een aantal praktische pedagogische richtlijnen. Aan de hand van het basisverhaal leren de kinderen Fred de mier kennen die hen tijdens de experimenten zal vergezellen. De mooi gellustreerde impulskaarten begeleiden de kinderen stap voor stap doorheen de experimenten en de onderzoekskaarten zetten hen aan tot experimenteren. Op onderzoek met Fred - wetenschap en techniek bij kleuters is geschikt voor kinderen van de tweede en de derde kleuterklas: wetenschappelijke vorming ingebed in de fantasierijke wereld van kleuters via de fascinerende avonturen van Fred de mier proeven zijn elke dag van het jaar uitvoerbaar herhaal de proeven zo vaak je wilt kinderen mogen zelf experimenteren handige geplastificeerde impuls- en onderzoekskaarten
Losbladig
Keywords: Natuurwetenschappen -- Kleuteronderwijs