Coachen in samenwerkingsrelaties : praktisch en methodisch coachen bij leidinggeven en begeleiden - Sijnke, John, ....- (Amsterdam : Elsevier Gezondheidszorg, 2009)
Coachen wordt in dit boek behandeld als begeleidingstijl of stijl van leidinggeven in een (semi)permanente samenwerkingsrelatie. De individuele coachingsrelatie staat centraal. Geen omvangrijke theoretische verhandelingen, maar praktijkgerichte uiteenzettingen met concrete handvatten. Het boek is vooral gericht op methodisch en doelgericht vormgeven aan het proces van coachen, met de nodige aandacht voor de noodzakelijke vaardigheden. Na enkele korte inleidende hoofdstukken volgen hoofdstukken die direct aan de praktijk zijn gerelateerd. Samen vormen ze een combinatie van compacte achtergrondinformatie en praktische handreikingen voor het dagelijkse werk.
Keywords: Coaching; Leidinggeven