Statistiek met Excel. - Van Der Elst, Jacques, ....- (Berchem : De Boeck, 2011)
Statistiek met Excel is een studieboek voor iedereen die statistische berekeningen moet maken. Alle onderwerpen die in een basiscursus statistiek aan bod komen, zoals frequentie- en kansverdelingen, hypothesetoetsen, regressie enz. worden behandeld. De theorie wordt steeds verduidelijkt met stapsgewijs uitgewerkte voorbeelden in Excel. Voorkennis van Excel is dus niet noodzakelijk. INHOUD 1 Statistische basisbegrippen 2 Statistische functies en gegevensanalysefuncties van Excel 3 Grafieken 4 Centrummaten 5 Spreidingsmaten 6 Rangschikken 7 Nog meer statistische functies 8 Frequentieverdelingen 9 Kansrekening 10 Discrete kansverdelingen 11 De normale kansverdeling 12 Intervalschattingen 13 De hypothesetest 14 Tweesteekproevenhypothesetoetsen 15 Variantieanalyses 16 Regressie 17 Correlatie 18 Trends Bijlagen: oefeningen - overzicht functies - kanstabellen
Keywords: Excel; Statistiek