Halloween-expressie. - Van Haute, Hilde, ....-; Geets, Edwin, ....-; Goedemé, Jef, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2008)
Halloween is sinds enkele jaren onmiskenbaar een populair feest. Waar komt het vandaan? Wat betekent het? Hoe ga je ermee om op school? Antwoorden daarop vind je in dit boek vol originele tips om in de kleuterklas en lagere school duiding te geven en muzisch te werken met vampieren, zombies, heksen, pompoenen en spoken. 'Halloween-Expressie' biedt over het thema Halloween overvloedig materiaal aan voor de hele basisschool. Leerkrachten kunnen er zelfs langdurige projecten of een heuse halloweenparty mee opzetten. Het accent ligt op muzische vorming en kunstzinnige oriëntatie. Ook wereldoriëntatie, Nederlands en wiskunde komen aan bod, zelfs media ontbreekt niet. De auteurs toveren in 'Halloween-Expressie' een karrenvracht aan beeldende opdrachten, bewegingsspelletjes, muziek, dramaspelen, taalspelletjes, gedichten en liedjes tevoorschijn waarbij tovenaars, heksen, geesten, trollen en andere onderwereldfiguren de hoofdrol spelen. Alles sluit nauw aan bij de ontwikkelingsdoelen en de eindtermen. Met het hoofstuk 'Halloween-geschiedenis' en 'Verrassende griezelige weetjes' als afsluiter toveren de makers nog wat extra's uit hun hoge hoed. 'Halloween-Expressie' is al een praktisch en gebruiksvriendelijk toverboek, duidelijk gestructureerd met pompoenpictogrammen.
Keywords: Halloween; Muzische vorming -- Basisonderwijs; Muzische vorming -- Kleuteronderwijs