Diverse mediawerelden : hedendaagse reflecties gebaseerd op het onderzoek van frieda Saeys - Van Bauwel, Sofie, 1972-; Van Damme, Elke, 1982- (Gent : Academia Press, 2010)
Het boek neemt je mee langs de vier thema's in het onderzoeksdomein van Prof. Saeys, behandelt de wereld van media vanuit diverse invalshoeken en methoden, zowel op macro- als microniveau, en biedt bovendien een overzicht van hedendaags onderzoek rond deze thematiek. De eerste twee delen spitsen zich toe op de studie van de audiovisuele mediastructuren en de mediabeleidsproblemen die daaraan verbonden zijn, zowel in nationaal als internationaal opzicht. In 'Diversiteit en minderheden', het derde deel van het boek, worden een aantal bijdragen gebundeld die zich focussen op de problematiek rond media en etnische minderheden, een onderzoekstraditie die door Frieda als één van de eersten in Vlaanderen op de onderzoeksagenda werd geplaatst. Zij betrad ook als eerste het onderzoeksdomein dat zich toespitst op gender en media, en de laatste drie bijdragen focussen zich, aan de hand van verschillende onderzoeksmethoden, op de relatie tussen gender en media. Dit boek wil niet alleen het belang van hetwerk van Frieda Saeys huldigen, maar geeft een overzicht van de hedendaagse tendensen in het ruime veld van onderzoek naar media en diversiteit.
Keywords: Media; Mediabeleid; Migranten en media