Mountainbikeroutes in Vlaanderen. ([S.l.] : Deltas, 2008)
Mountainbiken is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Er is in Vlaanderen dan ook een ruim aanbod aan bewegwijzerde mountainbikeroutes, die in samenwerking met Bloso worden uitgestippeld. In deze handige gids zijn alle routes samengebracht die bij datum van uitgave in gebruik zijn. De routes zijn per provincie ingedeeld en alfabetisch gerangschikt per gemeente. Voor iedere route vindt u in een handomdraai: een overzichtelijke vierkleurenkaart. De startplaatsen, afstand en gemiddelde tijdsduur. Praktische informatie over parkeerplaatsen, drankgelegenheid, kleedkamers en douches, waar u uw fiets kunt reinigen en waar fietsen worden verhuurd. Telefoonnummers en contactadressen voor inlichtingen over de route. Een uitgebreide beschrijving van de route en de bezienswaardigheden langs het traject. Beschrijving van meer dan 90 bewegwijzerde mountainbikeroutes in de Vlaamse provincies. De parcoursen lopen door bossen, natuurgebieden, weilanden en motorcrosscircuits en volgen steeds (on-) verharde (kasseien-)wegen. Steeds staan aangegeven de startplaats, het al dan niet aanwezig zijn van parkeerruimte, drankgelegenheid, kleedkamers, en mogelijkheid tot reinigen of huren van een fiets. Bij iedere route is een kaart afgedrukt met de verschillende alternatieven: men kan kiezen uit lichte, pittige of zware parcoursen. De beschrijvingen van de routes lopen uiteen van globaal tot gedetailleerd, en zijn aangevuld met informatie over bezienswaardigheden onderweg. Een leuke uitdaging voor sportieve fietsers, met nuttige tips over natuurvriendelijk gedrag, fietstechniek en het ontwijken van hapgrage waakhonden.
Keywords: Mountainbiken; Vlaanderen -- Fietsroutes