Taal : een zaak van alle vakken : geïntegreerd taal- en zaakvakonderwijs op de basisschool. - van Beek, Wim, ....-; Blankman, M., ....-; Verhallen, Marianne, 1953-; de Haan, B., ....-; van Dam, B., ....- (Bussum : Coutinho, 2004)
Taal is de sleutel tot succes op school. Kinderen die sterk zijn in taal behalen op school goede resultaten, niet alleen bij taal, maar ook bij de andere vakken. Minder taalvaardige kinderen presteren over de hele linie meestal minder goed. Op school geldt taal nog veel te veel als een losstaand vak en daardoor worden belangrijke kansen voor taalontwikkeling gemist. Dit boek laat zien hoe beter onderwijs ontstaat als leerkrachten taallessen en zaakvaklessen bij elkaar brengen. Ze zullen dan aan twee kanten winst boeken: de kinderen steken meer op van de zaakvakles ¿n komen steeds een stap verder in hun taalontwikkeling. In TAAL, EEN ZAAK VAN ALLE VAKKEN beschrijven de auteurs de theorie en maken ze direct de koppeling met de praktijk. Bij het boek is een dvd meegeleverd voor op de computer. Deze bevat lesmaterialen, videoregistraties en een multimediaal programma waarmee het lesmodel in verschillende voorbeeldlessen in beeld wordt gebracht. Uitgangspunt in dit werk/studieboek is dat
Keywords: Nederlands -- Basisonderwijs; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs