Leren in beeld brengen : een praktijkboek voor vormingsinstellingen. - Van den Eeckhout, Gie, ....- (Brussel : SoCiuS, 2009)
Dit praktijkboek is het resultaat van een traject van de landelijke vormingsinstellingen dat begeleid werd door Gie Van den Eeckhaut. In het eerste hoofdstuk wordt een kader ontwikkeld om de visie op leren in de eigen organisatie helder te krijgen. Het tweede hoofdstuk focust op het opzetten en vormgeven van een vormingsaanbod. Het derde hoofdstuk zet het thema professionaliseren centraal. Het laatste hoofdstuk ten slotte gaat over het beschrijven van en rapporteren over leerprocessen. Elk hoofdstuk begint met een deel 'inzichten en reflectie', in het tweede deel worden telkens concrete manieren aangereikt om rond het thema van het hoofdstuk aan de slag te gaan. Bij het praktijkboek hoort een cd-rom met deze 'methoden en praktijken' en ander downloadbaar werkmateriaal.
Keywords: Kwaliteitszorg -- Sociaal-cultureel werk; Leren