Sportklimmen : spelen met evenwicht. - Melskens, Frans, ....- (Zeist : Jan Luiting Fonds, 2006)
In Sportklimmen, spelen met evenwicht wordt een brug geslagen tussen de klimsport en het bewegingsonderwijs. Het biedt sportkliminstructeurs (in opleiding) alsmede docenten en studenten lichamelijke opvoeding een visie en een groot aantal praktijksituaties om sportklimmen bij kinderen te introduceren. Er wordt dus een brede toegankelijkheid nagestreefd. Dit houdt in dat het sportklimmen meer recreatief benaderd wordt, dat er techniekscholing met betrekking tot het klimmen plaatsvindt en dat er spelvormen ontwikkeld zijn. In dit boek worden dan ook het leren klimmen, veilig klimles geven en de ontwikkeling van klimspelvormen uitvoerig besproken. Vrijwel alle oefeningen zijn van illustraties voorzien. Speciaal aanbevolen aan leerkrachten bewegingsonderwijs.
Inhoudsopgave : Hoofdstuk 1 : Sportklimmen in onderwijs en klimcentra Hoofdstuk 2 : Veiligheid van klimwand en -materiaal Hoofdstuk 3 : Veilig klimles geven Hoofdstuk 4 : Leren klimmen Hoofdstuk 5 : Klimspelvormen
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs; Klimsport; Lichamelijke opvoeding -- Secundair onderwijs