Financiële analyse : een statistische analyse van de Belgische jaarrekening. - Limère, Arthur, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2004)
Tot stand gekomen na jarenlange studie van de Belgische jaarrekening binnen de onderzoekscel 'Financieel Management' van het Limburgs Universitair Centrum. Richt zich op het hoger onderwijs, zowel binnen als buiten de universiteit. Is een benchmarkinginstrument voor zowel onderwijsmensen in hun leeropdracht als voor bedrijfsmanagers in hun dagelijkse praktijk. Indicatie van een normale rentabiliteitsratio of een acceptabele toegevoegde waarde per werknemer en het toetsen hiervan aan conjunctuurverloop, ondernemingsschaal, regio, provincie en sector. Illustraties in vierkleurendruk en in doorlopend genummerde afbeeldingen uitgevoerd. Hoofdstukken 1, 2, 5 en 6 bevatten geïntegreerde opgaven. De oplossingen ervan vindt u op de bijbehorende gratis cd-rom. In deze uitgave werd het cijfermateriaal grondig geüpdated en nieuwe topics zoals de sociale balans, het dividend disconteringsmodel en EVA komen aan bod.