De volleybalspeeltuin. - Vrieswijk, Kees, ....- (Zeist : Jan Luiting Fonds, 1999)
Deze uitgave is bedoeld als praktijkboek voor leraren Lichamelijke opvoeding en volleybaltrainers en is volledig gericht op spelplezier voor de jeugd. Er is een theoretisch deel waarin een onderbouwing van de methodiek gegeven wordt, gevolgd door een uitleg over de werkwijze. Het praktische gedeelte bevat een reeks van vijftien trainingen, waarmee op speelse en ongedwongen wijze vaardigheden worden aangeleerd, die later technisch worden uitgebouwd. Individueel, met en tegen elkaar. Per les worden eerst de opstelling en het materiaal besproken. Daarna worden via een inleiding, een ontdekkings- en oefengedeelte en een eindspel drie spelsituaties uitgewerkt. Veel tekeningen verduidelijken de beschreven opdrachten. Een bijzonder en leerzaam instructieboek.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs; Lichamelijke opvoeding -- Secundair onderwijs; Volleybal