Korfbal : samen scoren. - Lof, Rob, ....-; Vlietstra, Kees, ....- (Zeist : Jan Luiting Fonds, 2008)
Korfbal wordt in hoofdzaak beoefend in korfbalverenigingen. Maar ook in het bewegingsonderwijs op scholen worden vormen van korfbal bijgebracht. In KORFBAL, SAMEN SCOREN wordt een brug geslagen tussen jeugdsport en bewegingsonderwijs. Het biedt docenten en studenten lichamelijke opvoeding alsmede korfbaltrainers (in opleiding) een visie en veel praktijksituaties om korfbal bij kinderen te introduceren. Er wordt dus een brede toegankelijkheid nagestreefd. Naast het schot uit stand en de doorloopbal, worden de thema's samenspelen, gooien en vangen beschreven. Tevens wordt ingegaan op de thema's onderscheppen en verdedigen, goochelen met de bal en spelregels. Bovendien komen talrijke oefen- en spelvormen aan bod. Steeds is hierbij het uitgangspunt dat korfbal zeer uitdagend kan zijn, mits er ook veel aandacht wordt geschonken aan het creëren van spelplezier. De Praktijkreeks Sportimpuls wil voorzien in de behoefte aan praktische vakliteratuur bij leraren lichamelijke opvoeding en sporttrainers (in opleiding). Dit boek biedt een visie en veel praktijksituaties om korfbal bij kinderen te introduceren. Het geheel is breed toegankelijk en gemakkelijk leesbaar. De uitvoering is in zwart-wit met veel ondersteunende tekeningen met een oranje steunkleur. Auteurs zijn zowel theoretisch als praktisch zeer deskundig en ervaren. Het boek is in de uitvoering sober, maar in de praktijk zeer bruikbaar.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs; Korfbal