Gymnastiek. - Drenth, Harm, ....-; Mooij, Chris, ....-; Hazelebach, Chris, ....-; Houdijk, Gijs, ....-; Verberne, Peter, ....-; Van Geldorp, Fré, ....- (Baarn : HB, 2006)
In dit bronnenboek Gymnastiek is een verdeling gemaakt tussen: balanceren, springen, rollen/duikelen, schommelen en zwaaien en klimmen/klauteren. Steeds worden vermeld: kenmerk, indeling, algemene aandachtspunten, trajecten, praktijksituaties en lesvoorbeelden. Voorts is er aandacht voor de praktijkplanning. Dit boek is ontwikkeld in samenwerking met het Instituut voor Leerplanontwikkeling (SLO) in Nederland. Herdruk van het tweede deel uit de serie 'Bronnenboeken Bewegingsonderwijs voor de Basisschool'. In het eerste hoofdstuk worden de herziene kerndoelen van het bewegingsonderwijs voor de basisschool weergegeven. In het tweede hoofdstuk worden de didactische werkwijzen besproken en wordt de opbouw van de praktijkhoofdstukken toegelicht, met name met betrekking tot het balanceren, springen, rollen en duikelen, schommelen en zwaaien en klauteren en klimmen. De beschrijving van de leerstof is duidelijk, mede door de tekeningen en zwartwitfoto's. Voor de samenstelling van lessen bewegingsonderwijs een uitermate nuttig boek.
Inhoudsopgave : 1. Basisschool en bewegingsonderwijs 2. Gymnastiek - inleiding 3. Balanceren 4. Springen 5. Rollen/duikelen 6. Schommelen en zwaaien 7. Klauteren/klimmen 8. Praktijkplanning
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs; Gymnastiek