Tijdstrijd : over de geschiedenis van vroeger en nu. - Veelaert, Thaïs, ....-; van Ginderachter, Renaat, ....- (Mechelen : Plantyn, 2010)
Neem de strijdbijl op tegen verschillende vijanden, werk strategisch samen en wees zo het spelbord te slim af. Bij elk fout antwoord zet de levensindicator een stap vooruit en dat moet je natuurlijk zien te vermijden. Bundel je krachten om samen vijanden te verslaan, met de hulp van de amuletten en een flinke dosis geluk. Tijdstrijd is een superspannend coöperatief spel! Enerzijds wordt je kennis over de geschiedenis van vroeger en nu op de proef gesteld. Anderzijds heb je ook een flinke dosis strategie nodig... Een spel dat je niet snel vergeet. Inhoud: spelbord, 90 vragenkaarten, 36 fotokaarten, 24 vijandkaarten, 4 pionnen met houder, 5 gevarenamuletten, 5 bonusamuletten, 40 tijdamuletten, tienzijdige dobbelsteen, houten blokje, zakje met koord, spelregels
Leeftijd: 11+. Conform Vlaamse leerplannen.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen; Geschiedenis -- Secundair onderwijs