Draaiboek drugbeleid op school : handleiding voor de coach. - Bernaert, Ilse, ....-; Claessens, Joke, ....-; Fontaine, Elke, ....-; Lemahieu, Ilse, ....- (Brussel : VAD, 2006)
Hoe reageert u als school op mogelijke alcohol- en drugproblemen? Hoe stippelt u een beleid uit? 'Draaiboek voor een drugbeleid op school' is een leidraad voor scholen om een effectieve drugspreventie uit te werken, met aandacht voor gezondheidspromotie, grenzen stellen en individuele leerlingen begeleiden. Omdat schoolgaan een belangrijk deel uitmaakt van het leven van de jongere is de school het preventiedomein bij uitstek. Best-practice-ervaringen, ondersteund door evidence-based-onderzoek, resulteerden in het 'Draaiboek voor een Drugbeleid Op School'. Het is opgevat als handleiding voor regionale en lokale preventiewerkers, CLB-medewerkers, gezondheidscordinatoren,. die scholen ondersteunen bij het uitwerken van een drugbeleid.
Losbladig
Keywords: Drugspreventie -- Onderwijs