O, wat mooi is Panama! - Janosch, ....-; van Marwijk Kooy, Maydo, 1953- (Rotterdam : Lemniscaat, 2005)
Kleine Beer en kleine Tijger zijn dikke vrienden. Ze hebben het heel gezellig in hun huisje bij de rivier. Op een dag ziet de kleine beer een kist voorbijdrijven die heerlijk naar bananen ruikt. PANAMA, staat erop geschreven. De kleine beer voelt een groot verlangen in zich opkomen. Samen met de kleine tijger gaar hij op reis naar Panama, het land van zijn dromen. Kleine beer en kleine tijger zijn dikke vrienden en hebben een heerlijk leventje. Op een dag verlaten ze hun huis om op zoek te gaan naar het land van hun dromen, naar Panama. Ze komen onderweg allerlei dieren tegen, die hen meestal de verkeerde kant op sturen. Ongemerkt komen ze terug in hun eigen omgeving en denken beland te zijn in het land van hun dromen. Een heerlijk verhaal, dat zich uitstekend laat voorlezen. De auteur richt zich soms direct tot zijn lezerspubliek, waardoor de betrokkenheid vergroot wordt. De kleurrijke illustraties, uitgevoerd in pen en waterverf, tonen naast het verhaal ook erg veel, vaak humoristische details, waardoor het verhaal een extra dimensie krijgt. Het origineel van dit schitterende prentenboek verscheen in 1978. Dit is een van de prentenboeken die 'behouden moeten blijven om hun charme en oorspronkelijkheid'.
Leeftijd: 5+
Keywords: Dieren; Vakantie; Voorlezen -- Kleuters