Rintje ruikt avontuur. - Posthuma, Sieb (Sybrand Suardus Nicolaas), 1960-2014 (Amsterdam : Querido, 2005)
Rintje heeft een neus voor avontuur. Hij verzint de leukste spelletjes, samen met zijn vriendjes Tobias en Henriëtte. Hij gaat met oma naar de film, krijgt een nieuwe juf of school, mag mee op vakantie naar Italië, heeft een losse tand en gaat voor het eerst op zwemles. Genoeg voor meer dan veertig voorleesverhalen. Rintje de foxterrier (inderdaad vernoemd naar schaatser Rintje Ritsma) is al bekend van het NRC-Handelsblad en van het prentenboek 'Rintje' dat in 2003 een Vlag en Wimpel kreeg. Daarna verscheen het in een prachtig uitgegeven voorleesboek in oblongformaat. Op stevig papier staan de talrijke korte verhalen in twee kolommen naast een veelal paginagrote, grappige, gekleurde tekening. Alle personen in het boek zijn dieren en de omgeving is 'honds', maar de belevenissen zijn vaak ook die van de leeftijdsgroep waarvoor het boek bedoeld is. Zwemles, losse tanden, bij oma logeren, school en zelfs Kerstmis maken het geheel tot een zeer aantrekkelijk en humoristisch boek om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar. Ongetwijfeld komen hier Rintje-liefhebbers uit voort, die kunnen dan hun hart ophalen op een website met o.a. spelletjes en kleurplaten.
Leeftijd: 3+
Keywords: Honden; Verhalen A-Z; Voorlezen -- Kleuters