Tim op de tegels. - Veldkamp, Tjibbe Anne, ....-; de Boer, Kees, ....- (Amsterdam : Van Goor, 2006)
'Wel op de stoeptegels blijven, hè,' zei Tims vader. 'Waarom?' vroeg Tim. 'Omdat het gevaarlijk is om van de tegels te gaan,' zei zijn vader. Zoals beloofd blijft Tim op de stoeptegels. Ook al worden de tegels opgetild door stratenmakers, een vrachtwagenchauffeur, havenwerkers en zelfs een hijskraan... Tim wil graag naar buiten. Dat mag, maar hij moet van zijn vader op de stoeptegels blijven. "Omdat het gevaarlijk is om van de tegels te gaan." Zoals beloofd blijft Tim op de tegels, ook als die worden opgetild door stratenmakers, door een vrachtwagenchauffeur, havenwerkers en een hijskraan. Dit tot grote schrik van papa, die direct achter zijn zoon aan gaat. En papa haalt daarbij halsbrekende toeren uit. Hij doet in ieder geval alles wat gevaarlijk is. Een origineel, vriendelijk ogend, fullcolour prentenboek. De speelse tekst en de kleurige, vrolijke illustraties vullen elkaar mooi aan. De illustraties zijn meestal paginagroot of in spread. De tekst staat of in de plaat of in een smalle verticale witte balk. Een geweldig prentenboek, dat jong en oud zal aanspreken, waarin velen (ook jong en oud) zich zeker zullen herkennen, waarin heel veel te zien is, om samen te bekijken en om voor te lezen.
Leeftijd: 3+
Keywords: Gehoorzamen; Gevoelens-Gedrag