Robbe toch ! - Lefevere, Martine, ....-; Vancoillie, Gitte, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2006)
Als Babs een weekje voor haar zieke moeder gaat zorgen, krijgt Robbe de opdracht om goed voor de huisdieren (hond en papegaai) te zorgen. Maar Robbe is zo lui dat hij dat 'vergeet'. Babs is boos en (een uit de lucht gevallen) agent ook! Robbe krijgt van de rechter een flinke straf: hij moet een maand lang in het hondenhok slapen¿! Na die maand heeft Robbe zijn lesje wel geleerd en gelukkig houdt Babs weer/nog veel van hem! De beide hoofdpersonen zijn volwassenen, hetgeen identificatie onmogelijk maakt. In korte zinnen, nergens regeloverstijgend, steeds met een hoofdletter vooraan, wordt het verhaal verteld. Toevalligheden, onverwachte gebeurtenissen maken het verhaal voor volwassenen ongeloofwaardig; kinderen zullen weglopen met deze 'eigen-schuld-dikke-bult-straf'! De prachtige prenten (kleurige, verschillende collageachtige tekentechnieken) stelen de show en nodigen uit tot vaak kijken en lezen. Dit is ook de bedoeling van deze leesboot-serie: de overgang van prentenboek naar echte leesboeken klein maken, waardoor vooral het leesplezier bovenaan blijft staan. Stevige, degelijke uitgave voor thuis en op school.
Leeftijd: 7+
Keywords: Dierenbescherming; Huisdieren; Lui zijn; Straffen