De gele ballon. - Dematons, Charlotte, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2004)
Ga je mee op wereldreis? Als je goed kijkt zie je dat een blauw autootje, een gevangenisboef een fakir op een vliegend tapijt en een gele ballon met je meereizen. In dit groot formaat prentenboek is ontzettend veel te zien. De prenten nemen je mee op een wereldreis en laten je als kijker vanuit de lucht, naast de wereld, ook een stuk van zijn geschiedenis zien. Van indianen tot ridders in een burcht, van een Afrikaans landschap tot piraten en een vliegdekschip naast elkaar op een grote oceaan. Daarnaast reizen op de paginaoverschrijdende prenten vaste gasten mee: een blauwe auto, een gele ballon, een fakir op een vliegend tapijt en een boef. Het is een heel gezoek om hen steeds te vinden; dit zoeken zorgt voor nog preciezer kijken en speuren én dus voor het nog meer zien van al het moois! De kleurige, geschilderde prenten zijn gedetailleerd en zorgen voor veel kijkplezier. Het boek heeft geen tekst; deze kunnen kijker(s) zelf al pratende en vertellende met elkaar maken. Door zijn gedetailleerdheid moeilijker te gebruiken in een (wat grotere) groep. In kleine groepjes, gezellig dicht bij elkaar, zorgt het voor veel gesprek en interactie. Je raakt er niet in uitgekeken!
Leeftijd: 3+
Keywords: Ballonnen -- Zoekboeken; Wereldreizen