Mag ik mee? - Boonen, Stefan, 1966-; Jacobs, Hilde, ....- (Hasselt, 2005)
De mama en papa van Emma houden niet van opstaan. Daardoor komen ze vaak te laat, op het werk en op school. Maar die dag gaat Emma op schoolreis. En de bus rijdt stipt om kwart voor negen weg. Veel te laat vertrekken Emma en papa naar school. Het wordt een supersnelle rit vol hindernissen. Emma gelooft nooit dat ze het halen. De papa en mama van Emma verslapen zich altijd. Ze komen te laat op hun werk, maar ook Emma komt te laat op school. Maar wanneer ze ook te laat komen voor het schoolreisje van Emma, zorgt de papa van Emma, met de nodige hindernissen, ervoor dat ze het toch nog gaat halen. Grappig verhaal voor kinderen die al behoorlijk goed op AVI-niveau kunnen lezen. Voor beginners is het verhaal te moeilijk, maar de snelle lezers kunnen het aan. De tekst is gedrukt in een duidelijke letter en er is veel witruimte. Moeilijke woorden zitten er wel in, zoals knieën en stuntpiloot, maar deze passen wel bij dit niveau (AVI 5). Veel ruimte voor leuke vrolijke illustraties in kleur, die veel uit het verhaal laten zien.Op de voorkant een vrolijke illustratie met Emma en een vertrekkende bus.
Leeftijd: 6+
Keywords: Fietsen; Schoolreizen