De kinderen van Abraham : godsdiensten in de wereld. - Heirman, Mark, 1947- (Averbode : Altiora, 2006)
Dit dossier neemt de wereldgodsdiensten onder de loep. De drie monoteïstische godsdiensten, jodendom, christendom en islam vormen de hoofdbrok van deze uitgave. Hoe zijn ze ontstaan, wat zijn hun gemeenschappelijke punten en wat zijn de verschillen? Hoe reageren deze godsdiensten op de grote actuele uitdagingen? Het dossier wordt afgerond met een kort overzicht van een aantal andere religies. Deze uitgave bevat een overzichtelijke tijdbalk in kleur waarop de verschillende godsdiensten gesitueerd worden tegen de historische, politieke en culturele achtergrond.
Doelgroep: 2de en 3de graad secundair onderwijs.
Keywords: Godsdienst -- Secundair onderwijs