Karel en Kaatje. - Slegers, Liesbet, 1975- (Wommelgem : Van In, 2007)
Ik ben Karel. Mijn nieuwe buurmeisje Kaatje komt vandaag bij me spelen. Zouden we elkaar leuk vinden? Dit vierkante prentenboek met twee afgeronde hoeken (ook de kaft) is er een uit de serie van vier* over de peuter Karel en zijn vriendinnetje Kaatje. In deze serie worden belangrijke momenten en belevenissen in het peuterleven centraal gesteld. Karel vertelt over het bezoek van zijn nieuwe buurmeisje, Kaatje; ook hun moeders zijn al echte vriendinnen. Karel en Kaatje spelen met elkaar en leren hun speelgoed met elkaar te delen. Aan het eind van de middag gaan Kaatje en haar moeder weer naar huis. De in vrolijke kleuren uitgevoerde naïef realistische illustraties zijn omkaderd en beslaan een groot deel van iedere rechterpagina. De korte tekst in schreefloze letter bevindt zich op een omkaderde gekleurde achtergrond op ieder linkerpagina. Een mooi verzorgd gebonden prentenboek dat niet alleen door de illustraties, maar ook door de twee afgeronde hoeken zeer prettig oogt. De stevig aanvoelende bladzijden maken het ook voor peuters zelf goed hanteerbaar. Zowel geschikt om zelf te bekijken, om uit voor te lezen en tevens goed bruikbaar op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.
Leeftijd: 3+
Keywords: Spelen; Vriendschap