Klein wit visje. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2007)
Een grappig bol visje, wit en gedeeltelijk kleurig gestreept, is zijn moeder kwijt. Voordat hij haar vindt, ze is een groter evenbeeld van hemzelf, komt hij allerlei zeedieren tegen, een per twee pagina¿s, die worden benoemd (kleur en soort). De kaft en de pagina¿s zijn zwart. Daarop zijn met verschillende technieken de felgekleurde dieren te zien. Jammer is dat de walvis blauw wordt genoemd terwijl hij maar ten dele duidelijk blauw is, de rest van het dier is namelijk meer lila/paars. De dieren zijn eenvoudig van vorm; toch zijn de emoties verdriet, verbazing en blijdschap goed waar te nemen. De weinige regels tekst ondersteunen de tekeningen. Aantrekkelijk prentenboek met stevige, glanzende pagina's met twee afgeronde hoeken om met peuters te bekijken en kleuren/dieren te benoemen. Het boek zal mee kunnen liften met het succes van het visje Nemo.
Leeftijd: 1+
Keywords: Kleuren; Vissen