Benno is nooit bang. - Robberecht, Thierry, 1960-; Goossens, Philippe, ....- (Wommelgem : Van In, 2007)
Dit is Benno. Benno-beresterk. Benno-ben-nooit-bang. Benno durft alles. Hij durft zelfs naar griezelfilms te kijken. Max de schrikluis, durft dat allemaal niet. Benno lacht Max uit. Maar op een dag verandert alles.... Een warm gekleurd verhaal over bang zijn en pesten. In dit vierkante prentenboek speelt hondje Benno kampioen durfal. Hij noemt zich ¿beresterk¿ en ¿nooit bang¿. Niemand weet echter dat hij ¿s nachts bang is voor monsters en spoken. Max is in Benno¿s ogen een angsthaas (¿schrikluis¿ in Vlaanderen) en wordt daarom uitgelachen. De rollen worden omgekeerd als Max Benno redt van een spin die op hem zit. Bovendien is hij zo tactvol op school niets over Benno¿s angst te vertellen. Als de vader van Benno ook vertelt angsten te hebben, durft Benno dat ook te uiten. Voor iedere dubbele pagina maakte de auteur (1960) links een zwarte tekst waarvan sommige kernwoorden in een kapitale 24-puntsletter op een fond in gevarieerde kleuren is gedrukt. Rechts maakte
Leeftijd: 3+
Keywords: Bang zijn; Pesten