Kleine kangoeroe. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2007)
Die twee pagina¿s omvatten en zodoende steeds duidelijk een fragment van het verhaal weergegeven. Het thema van het loslaten van de veilige situatie bij moeder is goed uitgewerkt. Het verhaal is, met een door de herhaling goed gedoseerde spanningsboog, gedegen opgebouwd en leent zich dankzij een vlotte stijl uitstekend voor voorlezen. De kleurige illustraties in gemengde techniek zijn vrij eenvoudig en volgen het verhaal, maar bieden voldoende ruimte om met kinderen verder te fantaseren. Aantrekkelijke en uitnodigende omslag. Mama Kangoeroe heeft een probleem: Kleine Kangoeroe wordt beslist te groot om in haar buidel mee te dragen. Maar de kleine heeft het best naar haar zin zo dicht bij mama, ze heeft geen enkele ambitie om een stapje in de wereld te zetten: fladderende vlinders vindt ze vervelend, kwetterende vogels te druk, apen die door de bomen slingeren veel te gevaarlijk - Op welke geneugten van het leven buiten de buidel mama haar ook wijst, Kleine Kangoeroe vindt het beter, warmer, veiliger
Leeftijd: 3+
Keywords: Kangoeroes; Opgroeien; Ouders; Opgroeien