Hoe ruim je een wolf uit de weg? - Chabert, Clément, ....- (Amsterdam : Clavis, 2004)
Er was eens, lang geleden, een kudde schapen die in de bergen leefde. De schapen brachten hun dagen door met het eten van het malse alpengras. Ze hadden best gelukkig kunnen zijn, maar ze leefden in angst... In het naburige woud leefde een wreedaardige wolf. Als die honger had, kwam hij uit het bos, greep een schaap beet en sleurde het mee naar zijn hol. Daar verscheurde hij het en at het, met veel smaak, helemaal op. De kudde was erg verdrietig en boos, maar wist niet wat de te doen. Een bizar maar humoristisch pleidooi voor teamgeest... 'Er was eens' .., zo begint dit prentenboek, maar het is beslist géén lieflijk sprookje. Een kudde schapen wordt bedreigd door een hongerige wolf. Om de wolf uit de weg te ruimen, bedenkt ieder schaap een snood plan: verpletteren met een rotsblok, het bos in branden steken, giftige bessen in een nepschaap stoppen zodat de wolf vergiftigd wordt enz. Al deze plannen zijn gedoemd te mislukken omdat de schapen niet willen samenwerken. Het gevolg: de wolf ontvoert weer een schaap. Dit wrede eind maakt het boek minder geschikt voor jonge kinderen, maar (iets) oudere kinderen zullen ervan smullen. De paginagrote illustraties (gekleurde potloodstrepen) zijn aantrekkelijk in eenvoud en humoristisch tot in elk detail. De tekst, in een dunne schreefloze letter, bevat enkele moeilijke woorden en zinsneden (bijv. 'vorsend'). Prentenboek met een origineel thema. Prima bruikbaar in groeps- en/of klassenverband. De achterflap vermeldt: 'Een bizar maar humoristisch pleidooi voor teamgeest'.
Leeftijd: 3+
Keywords: Bang zijn; Lui zijn; Ruzies -- Kinderen; Schapen