Supermuis. - Timmers, Leo, 1970- (Wommelgem : Van In, 2007)
In een muizenhol ergens in de stad woont Supermuis. Niets vindt hij gevaarlijk en steeds weer staat hij klaar om andere muizen, maar ook mensen te redden. Alleen van katten moet hij niets hebben. Supermuis ziet er even heldhaftig uit als Superman, hij is zelfs een beetje ijdel. Het muizenmeisje dat de film van Supermuis heeft bezocht, weet het zeker: op een dag komt Supermuis haar redden. Grappig verhaal waarin identificatie met en geloof in de held van het witte doek op de korrel wordt genomen. De tekeningen in felle, warme kleuren staan telkens bladvullend op de rechterpagina, de tekst in verschillende lettergroottes op de linkerpagina. De laatste twee zinnen tekst op elke dubbele pagina rijmen, soms geforceerd waardoor het verhaal wat houterig loopt. Aan het eind wordt duidelijk dat het verhaal eigenlijk over een filmheld gaat en dat het verhaal verteld wordt door een muizenmeisje dat de bioscoop bezoekt. Deze humorvolle wending kan voor jonge kinderen te moeilijk zijn, maar zal door wat oudere kinderen zeker opgepakt en gewaardeerd worden.
Leeftijd: 3+
Keywords: Helden; Avontuur; Muizen