Beertje is gulzig. - Boon, Mario, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2003)
Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken aan de hand waarvan peuters kunnen leren tellen van 1 tot 4. Hoofdpersoon is een beer die achtereenvolgens een boterham, twee bananen, drie lollies en vier koekjes eet. De beer wordt telkens, al etend, op de linkerbladzij afgebeeld terwijl rechts de etenswaren te zien zijn. De gekleurde platen zijn tegen een effen, lichtgrijs geschilderde achtergrond afgebeeld en daardoor heel geschikt voor de allerjongsten, maar of die nu al met tellen bezig zijn is de vraag. Bovendien maakt de combinatie van de grijs- en bruintinten het boekje wat mat en weinig vrolijk. Onlogisch is dat op de laatste bladzijde aan kinderen gevraagd wordt te vertellen wat er allemaal in de buik van de beer zit en dan zien wij plotseling, naast de vier genoemde etenswaren ook een blikje frisdrank, een peer en een wortel.
Leeftijd: 3+
Keywords: Tellen; Voeding; Telboeken