En nu naar de kleuterschool. - Verroen, Dolf, 1928-; Stam, Dagmar, ....- (Sint Niklaas : Abimo, 2006)
Ben je al bijna drie? Dan ga je naar de kleuterschool. Wil je weten of het daar leuk is? Lees dan dit boek. Groetjes van Seppe. Seppe van 2,5 jaar heeft geen pamper meer nodig, hoeft niet meer naar de onthaalmoeder maar mag naar de eerste kleuterklas onder de bezielende leiding van juf Tinne. In korte heldere zinnetjes en zonder nadrukkelijke sentimenten wordt een aantrekkelijk en veilig beeld geschetst van de eerste schoolochtend vol activiteiten als kringgesprek, voorlezen, buiten spelen, muziek maken, eten en drinken, winkeltje spelen of bouwen, puzzelen en tekenen. Klein vierkant, warm, inlevend verteld, ongepagineerd, gebonden prentenboekje geschikt als voorbereiding op groep 1. Naast de blokjes tekst is het boekje royaal voorzien van levendige dun zwartomlijnde tekeningen, uitgewerkt in zachte aquareltinten. Nieuwsgierig makende tekst met treffende illustratie op de felrode achterkant van het boek: de hand van de moeder met het losgelaten kind.
Leeftijd: 3+
Keywords: School -- Kleuteronderwijs