Paashaas, waar blijf je toch? - Hol, Coby, 1943-2012 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2007)
Alle dieren krijgen met Pasen altijd een mooi geschilderd ei. Het scheelde niet veel of dit jaar was Paashaas niet gekomen! Als de lente begint, is Paashaas blij dat hij eindelijk eieren kan versieren. Hij vindt ze zo mooi dat hij ze zelf wil houden. Hij vindt het uiteindelijk maar niks en brengt ze toch naar alle dieren. Van zijn vriend Haan krijgt hij zelf een ei. Een vrolijk paasverhaal in de tegenwoordige tijd met korte eenvoudige zinnen in een groot lettertype. Aangepast aan het jonge kind; de bijpassende illustraties zijn soms paginagroot en bestaan uit helder gekleurde sfeervolle collages uit zijden vloeipapier en gekleurd gaas. De illustratrice gebruikt ook vaak stofjes en garen. Ze hebben geen contouren, weinig details en variatie en zijn toch niet saai. Het verhaal heeft een zekere spanning, maar loopt goed af.
Leeftijd: 3+
Keywords: Eieren; Hazen; Pasen