Breng eens wat kleur in je voortuin : spelen met kinderen uit andere culturen. - Bisschops, Patrick, ....-; Bonny, Wim, ....-; Ceule, Dave, ....- (Mechelen : Jeugd Rode Kruis)
Dit is een map met info en spelen over kinderen uit andere culturen. Het is bedoeld voor alle kinderen in onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers of kinderen die in een opvangcentrum voor asielzoekers leven. Fatimah gaat vandaag voor de eerste keer naar haar nieuwe klas. Best spannend, want al haar klasgenootjes komen uit verschillende landen. Toch maakt ze zich wat zorgen. Hoe kan ze spelen met haar nieuwe vriendjes als ze elkaar niet verstaan? Ook kinderen uit die klassen spelen graag en hebben recht op spel. Daarom werkte Jeugd Rode Kruis in samenwerking met de dienst Opvang voor Asielzoekers van Rode Kruis-Vlaanderen een kant-en-klaar pakket uit om mee aan de slag te gaan. Het bevat een massa uitgewerkte spelen en heel wat achtergrondinfo over vluchtelingenkinderen. Dansen, spelen en knutselen. het kan allemaal met 'Breng eens wat kleur in je voortuin'.
Keywords: Asielzoekers; Multiculturele samenleving; Onthaalonderwijs; Spelen -- Kinderen; Vluchtelingenkinderen