IJs. - Dijkzeul, Lieneke, ....-; Pullens, René, ....- (Tilburg : Zwijsen, 2007)
Boris en Jan gaan bij het meer kijken naar het ijs. Dan zien ze een hond op het ijs staan blaffen. Hij staat bij een wak. Boris en Jan gaan voorzichtig kijken wat er aan de hand is. Deeltje uit een serie die speciaal geschreven is voor dyslectici. Moeilijke woorden worden op het schutblad met behulp van plaatjes uitgelegd en kunnen bovendien via uitklapbare flapjes worden geraadpleegd tijdens het lezen. De eenvoudige tekst, in een speciaal ontwikkeld schreefloos lettertype en op licht getint papier gedrukt, is verdeeld over negen korte hoofdstukken met een overzichtelijke bladspiegel. Elk hoofdstuk heeft een ondersteunende, zeer winters gekleurde, aquarelillustratie. Achter in het boek worden extra leestips gegeven voor ouders en begeleiders. Verder wordt er een luister-cd meegeleverd waarop leestips staan voor dyslectische kinderen en waarop tevens het eerste hoofdstuk wordt voorgelezen van 8 boeken voor dyslectische kinderen. Aanwinst voor dyslectische kinderen vanaf ca. 7 jaar.
Leeftijd: 7+
Keywords: Dyslexie; Helpen