Het geheim van kamer 13. - Kuyper, Hans, ....-; Halfmouw, Saskia, ....-; de Graaf, Isa, ....- (Den Bosch : Malmberg/Van In, 2007)
Nitie, tien jaar, hoort en ziet soms dingen die andere mensen totaal ontgaan. Een en ander blijkt wel als Nitie met haar ouders en broer een weekend gaat logeren in een oud hotel. Het hotel schijnt ooit in het bezit te zijn geweest van een ver familielid. Nitie ontdekt kamer nummer 13, waar zielige muziek uit klinkt en waaruit een droevig oog haar aanstaart. Griezelig is het portret van een overleden meisje voor wie soms kaarsjes branden. Na een bizarre nacht, waarin Nitie akelige avonturen meemaakt of droomt, worden alle geheimzinnigheden opgelost. Spannend speurdersverhaal met consequent getekende karakters: de nuchtere broer die zijn zus voortdurend plaagt, de romantische pa en de bezorgde moeder. Het verhaal is verdeeld in dertien hoofdstukken met enkele zwartwitillustraties. Het verhaal is bedacht door de winnares van een geheim-schrijfwedstrijd.
Leeftijd: 7+
Keywords: Geheimen; Paranormale verschijnselen