Dieren in de klas. - van de Coolwijk, Marion, ....-; Halfmouw, Saskia, ....- (Den Bosch : Malmberg/Van In, 2007)
Brit en Jet zijn vroeg op school. Ze gaan naar de gymzaal. Dokter Daan is er niet. Maar... De dieren zijn er ook niet. Alle hokken staan open. De dieren zijn ontsnapt. Ze zwerven door school. Brit en Jet moeten snel zijn. De dieren mogen niet naar buiten. Zou het lukken? Het vijfde verhaal in de serie 'Een school vol dieren'. Brit en Jet merken dat alle dieren ontsnapt zijn uit de hokken van de dierenarts, die na een brand zijn praktijk in de gymzaal van de school heeft. Nadat ze allemaal weer gevangen zijn, ontdekken ze dat Bram de hond alle dieren bevrijd heeft. Een verhaal, dat onafhankelijk van de andere delen gelezen kan worden, in tien korte hoofdstukken, waarbij iedere zin op een nieuwe regel en met een hoofdletter begint. Bevat vele zwartwitpentekeningen, die met grijstinten ingekleurd zijn. De kaft toont de klas met kinderen, dieren en de juf.
Genre: eerste leesboeken
Leeftijd: 6+
Keywords: Dieren; Vriendschap