Maria Dolores Esperanza : de kip die tomaten legt. - van Oevelen, Paul, ....-; Hautekiet, Tom, ....- (Wommelgem : Van In, 2007)
Een kip die tomaten legt en van cha-cha-cha houdt. Een boer die met drie woorden spreekt, en altijd een platendraaier bij zich heeft. Een kok die verboden gerechten bereidt. Het lijkt wel of er maar één normaal personage in dit boek rondloopt. Maar zij is dan ook politieagente. Een boer is gek op cha-cha-cha muziek, maar zijn dieren niet. Zij stappen op en hij kan alleen een rare kip terugkrijgen uit de tweedehandswinkel. Deze kip blijkt geen eieren, maar tomaten te leggen. Nadat eerst de oude eigenaar de kip terug wil hebben, wordt de kip ontvoerd door een kok die gek is op het klaarmaken van exotische gerechten. De boer zet alles op alles om kip Marie terug te krijgen en krijgt daarbij hulp van een lieve agente. Doldwaas kolderverhaal waarin alles wat beschreven wordt, afwijkt van de werkelijkheid. Juist die gekkigheid maakt het zeer onderhoudende en humoristische boek boeiend. Kinderen (8-11 jaar) zullen zeker genieten van dit sprankelend vertelde verhaal dat bovendien wordt ondersteund door aparte, tweedimensionale gekleurde illustraties. De fleurige lay-out met veel verschillend gekleurde bladzijdes zorgen voor een aantrekkelijk en opvallend boekje.
Leeftijd: 7+
Keywords: Anders zijn; Humor