De duivel van de Slotenbuurt. - Boonen, Stefan, 1966-; De Kinder, Jan, 1964- (Wommelgem : Van In, 2007)
De kinderen uit de slotenbuurt zien het somber in. Hun speelterrein, de jungle, lijkt verloren. Mijnheer Windvaan, een zogenaamde genezer, wil namelijk het hele terrein inpalmen voor de uitbreiding van zijn kliniek. En dan duikt de vreemde jongen op. Wolf heet hij en hij heeft geen achternaam, gaat niet naar school en slaapt 's nachts in zijn hangmat in een boom. Wolf is een held. Al is hij soms anders dan je van een held zou verwachten. Kan deze vreemde Wolf de jungle redden? Wolf, een vreemde jongen, komt wonen in de Slotenbuurt. Hij heeft geen achternaam, geen familie, geen huis en gaat niet naar school. Volgens de kinderen uit de buurt is hij een held, die hen helpt met het redden van hun speelplek. Mager verhaaltje, in 13 hoofdstukken, waarin veel dingen tegelijk gebeuren. Het geheel komt niet geloofwaardig over en is niet spannend genoeg. De tekst bevat veel spreektaal en veel gedachtes, zodat deze moeilijk te volgen is. De zwartwitilustraties passen wel goed in de tekst.
Leeftijd: 7+
Keywords: Avonturen