De sint is weer lui. - Minne, Brigitte, 1962-; Derave, Veerle, ....- (Wommelgem : Van In, 2007)
Piet doet de was en de vaat. Hij maakt een pop en een beer. De sint doet niets. Hij is lui. Piet is het beu. Hij gaat weg. Straks moet de sint dak op en dak af met zijn zak. Een zak met niets! Piet werkt, terwijl sint luiert. Piet is het beu en vertrekt. Sint denkt dat hij het wel alleen af kan. Als Piet na een lange vakantie de sint mist en weer teruggaat, treft hij een chaos aan en een huilende sint die spijt heeft van zijn luiheid. Geholpen door familiepieten komen de pakjes op tijd klaar en kunnen sint en piet de daken op. En voor ze daarna weer aan de slag gaan voor het komende jaar, gaan ze met vakantie en mag Piet lui zijn. Dit sinterklaasverhaal bevat alleen eenlettergrepige woorden met gebruik van hoofdletters en komma's. Elke overwegende korte zin begint op een nieuwe regel. De cremekleurige gladde pagina's bevatten veel gekleurde en simpele tekeningen die rondom de tekst staan. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype. Op de harde kaft zwaait sint je toe, al dobberend in de zee. Omdat er voor deze doelgroep relatief weinig eerste 'sintboekjes' zijn, vormt dit boekje een goede aanvulling.
Genre: eerste leesboeken
Leeftijd: 6+
Keywords: Sinterklaas