Gered! - Van der Heyden, Haye, ....- (Den Bosch : Malmberg, 2007)
Rick is verliefd op Jasmijn. Maar Jasmijn 'valt' op voetballers, dus besluit Rick spits te worden in een voetbalteam. Maar dat valt tegen. Verhaal met een euforisch einde met als moraal 'doe die dingen waar je goed in bent'. De onzekere Rick (die goed kan tekenen, maar dat is stom) gaat diep om zich waar te maken tegenover Jasmijn (uitgelachen omdat hij te dik is, gepest omdat hij geen bal kan raken). Hij wil hoe dan ook in de spits hoewel hij zich beter voelt als keeper, maar dat is niet cool. Pas als blijkt dat Jasmijn gek is op keepers en na een gesprek met een ex-keeper vindt hij z'n plek in de goal. De korte hoofdstukken en het vlotte taalgebruik maken het tot een goed leesbaar boek. Overzichtelijke bladspiegel. Typisch jongensboek, maar nu eens niet over hele stoere kerels die alles durven en kunnen, maar over een ongeveer 11-jarige jongen die vol onzekerheden zit en door hard te trainen z'n weg vindt.
Leeftijd: 9+
Keywords: Verliefd zijn; Voetbal