De dans van de drummers. - Hagen, Hans (Johannes Clasinus), 1955-; Hopman, Philip, ....- (Den Bosch : Malmberg, 2007)
Sidi duwt de deur van de hut open. Bij het vuur ziet hij een schim. Het is Dudu Addi, de meester-drummer. Woest danst hij in het rond en slaat op de trom. Ta-ka-dong-dong-dong-dong... Sidi voelt het geluid in zijn borst en zijn buik. Zachtjes beweegt hij mee op de maat. Dudu Addi heeft de nieuwe trommels in een cirkel gezet. Hij roept de zes kinderen bij zich en zegt: 'Het is tijd om te kiezen. Welke trommel hoort bij jou? Als je de verkeerde kiest, krijgt je geen les.' Wie vergist zich: Sidi, niemand, allezes? In Afrika hebben zes kinderen zich verzameld rond de zieke meesterdrummer Dudu Addi. Ieder kind moet een trommel uitzoeken en een bijbehorend teken. Wie de verkeerde trommel kiest, krijgt geen les. Dudu Addi helpt ieder kind bij de keuze door over elk van hen een verhaal te vertellen. De schrijver vertelt in het nawoord dat enkele verhalen echt gebeurd zijn en andere verzonnen zijn. De verhalen geven stuk voor stuk een prachtig beeld van de sfeer en gebruiken in Afrika. Aan het eind van het verhaal wanneer de zeven bijeen zijn om te trommelen, komen de verschillende verhalen op een prachtige manier bij elkaar. Een raamvertelling, opgebouwd uit 21 korte hoofdstukken en geschreven in een prettige stijl met eenvoudige korte zinnen. Het boek is verlevendigd met een aantal kleurenillustraties die een hele of dubbele pagina beslaan. Ze geven het verhaal een extra dimensie.
Leeftijd: 7+
Keywords: Ghana