Slim. - Dhooge, Bavo, 1973-; Van Durme, Leen, 1974- (Mechelen : Plantyn, 2007)
Slim is een slak. Iedereen denkt dat hij heel slim is. Hij is traag en denkt lang na. Zij zweet ook veel. Hij sleurt ook een heel huis op zijn rug mee! Omdat hij zo plakt, wil niemand hem aanraken. Daarom is Slim vaak alleen. Maar Slim heeft een plan. Hij wil op wintersport. Hij is van plan om op ski¿s de witte heuvel af te dalen. Dn zal hij snel zijn. Maar dat kan hij niet alleen. Huisjesslak Slim is onderweg naar de sneeuw; hij wil de sneeuwberg beklimmen en afdalen op ski's. Onderweg laat hij dieren in zijn huisje wonen, waardoor zijn huisje steeds zwaarder wordt. Deze dieren helpen hem op hun beurt om zijn droom verwezenlijken. Centraal staat het voorrang geven aan anderen, ook al kost je dat steeds meer inspanning. Met vaart en gevoel geschreven fantasierijk verhaal met leuke vondsten in korte zinnen, vol dialoog (AVI-M5). Verzorgd uitgegeven stevig boek met blauw omslag, waarop de huisjesslak met schoorsteen en een vrolijke sneeuwpop staan afgebeeld. Voorzien van zachte, fijne
Leeftijd: 6+
Keywords: Slakken; Slim zijn; Wintersport