Alles voor de helft. - Seegers, Tanja, ....-; Talsma, Nynke Mare, 1975- (Mechelen : Plantyn, 2007)
Als Hanna met haar vader en haar moeder naar een nieuw dorp verhuist, weet ze niet wat ze ziet. Hier doen de mensen alles maar voor de helft. De kinderen hoeven maar de helft van hun bord leeg te eten. En huiswerk mag niet worden afgemaakt. Gretig verkent Hanna het dorp. Op een dag ontmoet Hanna op het kerkhof een heel rare mevrouw. Ze heet tante Edna en woont in een kist met blauw geruite kussentjes en bloemetjesbehang. ALLES VOOR DE HELFT is een uiterst grappig verhaal. Over dingen voor de helft doen. En soms ook helemaal. In de nieuwe woonplaats van Hanna doet iedereen alles voor de helft. De helft van de afwas, de helft van je huiswerk etc. Tante Edna gaat zelfs zover dat ze in een doodskist zonder deksel op het kerkhof woont, omdat ze voor de helft dood is. Het verhaal beschrijft de dagelijkse belevenissen van de ca. 8-jarige Hanna, die door middel van de bezoekjes aan de humeurige Edna, de bewoners en de gebruiken van haar nieuwe woonplaats leert kennen. Vlot geschreven, humoristisch verhaaltje met leuke gedetailleerde potloodillustraties. Het verhaal doet een beetje denken aan Guus Kuijers 'Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vond'.
Leeftijd: 7+
Keywords: Humor