Inpakken en wegwezen : concrete activiteiten rond verpakken, inpakken en uitpakken voor alle kleuters. - Bousard, Lut, ....-; Cordier, Ellen, ....-; De Man, Annelies, ....- (Mechelen : Plantyn, 2009)
Deze goedgevulde Sprokkeldoos barst van de leuke ideen. Onder "Inpakken en wegwezen" kan je heel wat ideen en activiteiten kwijt; daarom werd gekozen voor een opdeling in 4 deelthema's: * algemeen * cadeautjes en verrassingen * reizen * verhuizen Elk thema wordt op zeer verschillende manieren benaderd. Zo kan je met je kleuters een hele ontdekkingsreis maken door allerlei landen met aangepaste activiteiten. Of maak samen een heuse transportband in elkaar steken en integrere,in het klasgebeuren. Wat denk je van cadeautjes met handgeschept papier en hapklare pakjes! Maar kleutersprokkels is meer dan activiteiten alleen. Het hele klasgebeuren wordt betrokken en er is ruime aandacht voor de kleuters, wat ze denken en voelen. Kortom: kleutersprokkels "Inpakken en Wegwezen' is een map waarmee je alle kanten mee uitkan, ongeacht de leeftijdsgroep. De inhoud integreer je keer op keer in een ander thema, op maat van jouw klas. Kleutersprokkels in het kort * Uitgewerkte activiteiten
Ideen en materialen *Ruimte voor vrije spelmomenten en eigen inbreng van de kleuters *Inzetbaar bij alle kleuters van 2,5 tot 6 jaar *Voor n door de kleuterleid(st)er Kleutersprokkels is een uitgave met een rijk aanbod aan activiteiten die elk in een ervaringssituatie (ontmoeten, explorerend beleven, zelfstandig spelen, ontwikkelingsondersteunend leren) worden geplaatst. De aangereikte activiteiten draaien rond exploreren en experimenteren en laten ruimte voor vrije spelmomenten en eigen inbreng van de kleuters. Bovendien beantwoordt elke activiteit aan de leerdoelen van het VVKBaO, het GO! en het OVSG (de concordantielijst is ingesloten). Elke Sprokkeldoos is een rijk gevulde "doos" met uitgewerkte activiteiten, ideen, materialen en kapstokken voor concrete activiteiten in de klas bundelt alle activiteiten rond 1 onderwerp? maar je kiest zelf in welk thema je dit wil kaderen geeft de kans de activiteiten in te zetten bij verschillende (leeftijds)groepen en toe te passen op de eigenheid
Van elke groep.
Deze doos bevat: handleiding, 56 kopieerbladen, inhoudsopgave.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs; Cadeaus krijgen; Reizen -- Kinderen; Taal -- Kleuters; Verhuizen; Wereldoriëntatie -- Kleuteronderwijs; Wiskunde -- Kleuteronderwijs