Kleutergym : handleiding. (Gent : GymnastiekFederatie Vlaanderen, 2007)
Het nieuwe kleutergymprogramma van de GymnastiekFederatie Vlaanderen is bedoeld voor trainers en lesgevers die in de club of op school gymnastiek/bewegingsopvoeding geven aan kleuters van 3 tot 6 jaar. Het programma biedt de lesgever leuke, veelzijdige en aantrekkelijke bewegingsopdrachten die de kleuters voorbereiden op het 'echte' turnen en beantwoorden aan de eindtermen van het kleuteronderwijs. Voor kleuters werd gekozen voor een beloningssysteem dat bestaat uit kleurrijke 'Gymbo'-medailles. De GymFed-mascotte 'Gymbo' is de centrale figuur doorheen het volledige pakket.
Het pakket Kleutergym bestaat uit een handleiding, een poster (70 x 100 cm), 3 x 12 medailles (goud, zilver, brons).
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs