Het kistje van Cleo. - Vandermeeren, Hilde, 1970-; van Straaten, Harmen, 1958- (Den Bosch : Malmberg, 2007)
Cleo woont pas drie maanden met haar moeder en haar zussen Beverly en Ellie in Heuvelzicht 2, een troosteloos flatgebouw met de charmes van een kakkerlak. Het is vakantie en ze verveelt zich eindeloos. Tot ze nieuwe vrienden maakt. Net als Punch en Mirko ontsnapt ook Cleo op haar manier aan haar kleine wereld. Cleo verveelt zich in de vakantie. Sinds kort woont zij met haar moeder, kleine en grote zus in een haveloze flat in een onveilige buurt. De vrienden die zij maakt zijn dubieus. Cleo droomt en hoopt eens te ontsnappen. Voor dat doel spaart zij geld in een geheim doosje. Veel komt in dit verhaal aan de orde: een verongelukte vader, agressie, huwelijks- en geldproblemen, criminaliteit enz, Dit alles wordt gecompenseerd door humor, vriendschap en vertrouwen in de toekomst. Hoe Cleo besluit om de inhoud van haar doosje in haar oudste zus te investeren, is subtiel beschreven. Een gevoelig verhaal met een hoopvolle afloop. Het poëtische taalgebruik vol metaforen vereist leestechniek en inleving. Geïllustreerd met rake, snelle pentekeningen in grijstinten.
Leeftijd: 10+
Keywords: Geheimen; Kansarme kinderen; Vriendschap