Lekker en gezond - De Paepe, Stijn, 1979-2022; De Roover, Bruno, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2008)
Het concept vertrekt vanuit dit prentenboek waarin de familie Versluis wordt voorgesteld. De familie Versluis woont in een driehoekig huis in de Smikkelstraat 7 waarvan elke kamer een groep voorstelt uit de actieve voedingsdriehoek. In elke kamer woont een familielid: Opa Sluis bakt broodjes in de bruine kamer (groep graanproducten en aardappelen), oom veggie tovert met groenten en fruit in de groene kamers (groep groenten en groep fruit). Zo maken de kleuters kennis met de noodzaak aan beweging en met een rijke variatie aan voedingsmiddelen binnen elke laag. Via 'Lekker en Gezond' leren kleuters o.a. een onderscheid maken tussen voedingsmiddelen die belangrijk en onmisbaar zijn voor de gezondheid, en de andere waar je best met mate gebruik van maakt.
Dit prentenboek vormt samen met de didactische map, de soepmap en het poppenhuis het project Beestig gezond op school.
Keywords: Gezondheidsvoorlichting -- Kleuteronderwijs; Leesboeken ; kleuters; Voeding en gezondheid; Voedingsgewoonten; Eten-Drinken