Jot. - Verplancke, Klaas, 1964- (Mechelen : Plantyn, 2000)
Jot piekert. Al dagen, al weken en al die tijd ervoor. Jot broedt op iets nieuws. Hij wil iets maken, iets bijzonders, iets wat nog niet bestaat. En het moet mooi zijn. Zo mooi dat je erbij gaat huilen of lachen. Je zal ernaar wijzen en ¿ooh¿ en ¿aah¿ roepen. Jot wil iets bijzonders verzinnen, waardoor iedereen hem zal bewonderen. Pas als hij sterrensnippertjes op de aarde laat neerdalen, zijn mensen vol bewondering. Dat ze niet weten dat hij erachter zit, vindt Jot niet meer belangrijk. Bij iedere bladzijde tekst een paginagrote surrealistische illustratie. De techniek is verf op linnen; de kleuren zijn aardetinten. De illustraties passen goed bij het verhaal, dat gaat over de dromen en filosofien van Jot, een leeftijdsloos mannetje. De tekstpagina's zijn eveneens in aardetinten gekleurd. De basisletter is zeer groot gedrukt; soms is een ander lettertype gekozen om de inhoud van de tekst kracht bij te zetten. Leestechnisch voor kinderen vanaf ca. 8 jaar, maar het begripsniveau ligt hoger. Goed verzorgde uitgave met veel aandacht voor vormgeving van de tekst en met een bijzonder, potisch verhaal. Zowel illustraties als tekst zullen slechts een kleine lezersgroep aanspreken
Leeftijd: 6+
Keywords: Beroemd zijn; Fantaseren